Pariterapia 

Parisuhde on parhaimmillaan kuin turvasatama, jossa voimme olla oma itsemme ja tuntea tulevamme kuulluksi ja nähdyksi. Näin onnellisesti elämä ei aina kulje vaan eteen saattaa tulla tilanteita, jolloin huomaamme olevanne sen rakkaan puolison kanssa jumissa emmekä enää osaakaan kommunikoida rakentavalla tavalla. Se suhteen kipinä ja yhteenkuuluvuuden tunne on jonnekin kadonnut.

Milloin terapiaan?

Esimerkiksi puolison sairastuminen voi muuttaa parisuhdetta ja tulee tunne, että tarvitsemme yhteyden uudelleen luomiseen ulkopuolista apua. Lapsen syntymä ja eri kehitysvaiheet, kasvu nuoruusikään tai lasten aikuistuminen voi muuttaa parisuhdetta ja näissä tilanteissa pariterapia voi olla avuksi ja pysähtymispaikka tilanteen selvittelyyn.

Pariterapiaan kannattaa hakeutua ennen kuin parisuhde on ajautunut täydelliseen umpisolmuun, mutta missään tilanteessa se ei ole myöhäistä. Voimme yhdessä avata solmuja ja miettiä miten tästä eteenpäin. Parisuhteen karikoita voi tarkastella yhdessä pariterapeutin kanssa ja oppia uusia kommunikointitapoja sekä löytää ikään kuin se rakas puoliso uudelleen.

Ota yhteyttä ja varaa aika pariterapiaan

Pariterapiassa tavataan pääsääntöisesti pareja yhdessä, mutta on mahdollista tarvittaessa sopia yksittäisiä yksilökäyntejä. Pariterapia suunnitellaan aina yksilöllisesti ja työskentelyssä voidaan käyttää esimerkiksi tunnekeskeisiä menetelmiä tai muita tilanteeseenne sopivia  menetelmiä. 

Ota yhteyttä